Ευτυχισμένα γενέθλια του 2020

Ευτυχισμένα γενέθλια είναι:

– Να ξυπνάς το πρωί με λλίες ώρες ύπνου, όι γιατί εππάρταρες την παραμονή των γενεθλίων σου, αλλά γιατί επροσπαθούσες να την ταίσεις τζαι μετά να την τζοιμήσεις βολτάροντας μες τα σκοτεινά σαν τζοιμάσαι πάνω σου.

– Να ντύνεσαι να στολίζεσαι για να πάεις βόλτα με το μωρό που μόλις εθήλασες τζαι να ξυπνά πιο γλίορα απ’ ό,τι υπολόγισες, να κλαίει τζαι να θέλει επειγόντως φαί, μες τη μέση της πλατείας Φανερωμένης. Εν η πρώτη σας βόλτα εκτός καραντίνας.

– Να πρέπει να χωστείς μέσα σε μιαν αποθήκη να την ταίσεις, στάσσοντας δρώματα, γιατί είσιες τη φαεινή ιδέα να βάλεις το καινούριο σου μαύρο φόρεμα που εν βολεύκει να φκάλλεις το μανίκι του για να θηλάσεις, αλλά πρέπει να το σηκώσεις ούλλο πάνω. Ήσουν σίουρη ότι έθθα ξυπνούσε πριν το τέλος της βόλτας.

– Να σβήννεις (αν σε αφήσει) τούρτα φόρμουλα 1, γιατί τυγχάνει να έσιει γενέθλια μαζί σου τζαι το άλλο το μωρό της οικογένειας τζαι θέλεις να τον κάμεις να νιώσει ξεχωριστός, έστω τζι αν deep inside ήθελες τούρτα με θέμα γιασεμί. It’s his special day, not mine, εκάμαμε συμφωνία.

– Να θωρείς την κατά τα άλλα λαχταριστή τούρτα με γεύση chocolate – salted caramel τζαι να μεν μπορείς να φάεις γιατί έπρεπε να κόψεις τα γαλακτοκομικά γιατί επειράζαν το μωρό σου που θηλάζει.

– Να γράφεις τούντην ιστορία σαν τζοιμάται πάνω σου μετά που σχίλια ζόρκα, τζαι η οθόνη σου να κολλιτσιάζει που τα γάλατα.

Αν μου ελάλε κάποιος πριν έναν χρόνο ότι εννα συμβαίνναν ούλλα τούτα τζαι ήταν να ήμουν η πιο ευτυχισμένη εορτάζουσα επί της γης έθθα τον επίστευκα. Ευτυχισμένη όι in spite of them, αλλά εξαιτίας τους. 

Συντάκτης: Χαρά Ζυμαρά

Γράφω τις ιστορίες μου, τις διαβάζω και τις ξαναδιαβάζω, τις αφήνω, τις ξεχνώ, γράφω άλλες, κι όταν μου στερέψει η έμπνευση πάω πίσω και τις ξαναδιαβάζω απ’ την αρχή. Μου θυμίζουν ποια ήμουν όταν τις έγραφα, τι έμαθα από αυτές και τι να βελτιώσω στις επόμενες, αλλά πάνω απ’ όλα τι να βελτιώσω στον εαυτό μου. Πολλές φορές με κρατούν δέσμιά τους μέχρι να μπορέσω να τις αφήσω πίσω μου ξανά για να εφεύρω άλλες, και μαζί, τον ίδιο μου τον εαυτό. Γράφω τις σκέψεις μου για να ελαφρύνω το μυαλό μου και να ανακτήσω τις ισορροπίες μου ξανά. Σαν μικρές ιστορίες, αλλά χωρίς την προσδοκία να είναι καλές. Συνεχίζω να γράφω τις μικρές, κακές μου ιστορίες, για να μπορώ να υπάρχω εν ειρήνη. Κι όσο γράφω σημαίνει ότι ακόμα την ψάχνω, και δεν είμαι καν σίγουρη πως θέλω να τη βρω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: